Reisverslagen, Openingsrit zondag 6 maart 2022


 

Op zondag 6 maart stond de eerste rit van 2022 weer op de kalender. Ik denk dat de meeste leden van MC Olland blij waren dat ze weer met de motor er op uit konden. De weersvoorspelling was goed, al was de temperatuur niet al te hoog.

De opkomst was goed, ook al waren er wat afmeldingen van mensen die nog last hadden van de carnaval van een week eerder. Onze voorzitter kon ook niet meerijden. Die was naar de tandarts geweest, daar had hij nog zon last van dat hij z’n helm nog niet op kon hebben. Misschien had hij beter naar Huijbers kunnen gaan voor een nieuwe helm in plaats van de tandarts. Maar hij had er wel voor gezorgd dat de koffie op tijd klaar was. Toen de koffie op was werd het tijd om te vertrekken, maar eerst moest iedereen zich goed aan kleden, want het was maar 1 graden. Er was ook een lid die het niet aan durfde met de temperatuur. Die weer naar huis ging om bij de kachel te gaan zitten, maar ik noem geen naam.

Ons groepje bestond uit Albert, Gerard, Joep, Boyke en ik zij de gek. Deze keer reed Albert voorop. Ik denk dat Gerard toch nie zo zeker van z’n eigen is als hun El er niet bij is. De route ging via de Bobbenagelseweg richting Oost Brabant. We hadden al snel de groep van Mari van Weert ingehaald, die deze keer maar uit 3 personen bestond. En zijn hier maar achter blijven hangen. Het viel me wel op dat die groep veel minder herrie maakt als de gebroeders de Bie er niet bij zijn (ook als de motor uit staat). De route ging over mooie binnendoor weggetjes, waar we volgens mij nog niet vaak geweest waren. Na ongeveer 90 kilometer waren we in Overloon aangekomen en was het tijd voor koffie en een kachel om een beetje op te warmen. De appeltaart smaakte goed, maar de vorst was er nog maar net uit. Het leek wel of iemand hem achter op motor meegebracht had.

Na de koffie gingen we weer via een mooie route terug richting Olland. De rit was ongeveer 170 km dit is lang genoeg voor de eerste rit. Iedereen moet toch weer even wennen. Toen we terug waren was de temperatuur 4x zo hoog als toen we vertrokken, het was namelijk 4 graden. Dit maken we dit jaar niet meer mee. Ik hoop dat we dit jaar weer mooie ritten kunnen rijden en dat die corona weg blijft. En dat het weekend weer door kan gaan. Albert bedankt voor de mooie rit. En Tonnie en Kevin voor de koffie.

Tot de volgende rit. Groetjes Jack