Reisverslagen, Openingsrit zondag 6 maart 2016


 

De openingsrit van dit jaar zou eigenlijk op Zondag 6 maart worden gereden. We waren maar met 4 personen, in principe genoeg om een mooie ronde te rijden.

Toen we eenmaal aan zouden rijden en het een beetje begon te miezeren was het Mari Leenders die een goeie smoes had verzonnen. Hij bleek zijn achterband leeg te hebben gelaten. Hij wou ons laten geloven dat hij door het glas was gereden?? Maar goed het begon harder te regenen en gezien de groep nog kleiner was geworden zijn we na 2 bakken koffie toch maar naar huis gereden. De rit was dus gezien het weer en de opkomst verplaatst naar de week erop, zondag 13 maart. Deze keer was er een goede opkomst, iedereen was mooi op tijd behalve onze voorzitter zelf. Hij ging ’s ochtends vroeg zijn hond nog laten denken en had doorgegeven dat hij wel op tijd zou zijn. Blijkbaar kan Tonnie dus niet zo goed inschatten hoe veel tijd een goeie vrijpartij in beslag neemt. Maar goed om 10.00 uur was hij present en hij had in ieder geval wel door dat hij zijn motor mee moest nemen voor een motorrit, dit was niet voor iedereen duidelijk.

Na het indelen van de groepen konden we dan beginnen aan de rit. Ik zelf zat in de groep met Gerard voorop. Het liep lekker, het weer was goed met weinig fietsers en andere wegmisbruikers op de weg. Het viel niet mee om een stop voor de koffie te vinden, we hebben nog even getwijfeld om de rit in één keer af te rijden. Maar na 120 kilometer hebben we toch nog een stopplaats kunnen vinden. Het was er behoorlijk druk (vooral met stoelen).

Na de koffie was de temperatuur nog wat beter voor onze vingers en hebben we de route vrij vlot af kunnen rijden en waren we mooi op tijd terug bij de Dorpsherberg. Al met al was het een mooie rit, zoals Albert al aan gaf was dit zijn dagelijkse postroute. Nu is het ook meteen duidelijk waarom Albert de tijd vrij kan maken om altijd zo’n mooie ritten te plannen voor ons. Zijn dagelijkse route kunde namelijk makkelijk in een uureke of 3-4 rijden! Tot zover, en weer tot de volgende rit,

Gr. Jeroen.