Reisverslagen, Openingsrit 1 maart 2015


Eerste rit 2015.

Zondag 1 maart was het weer zo ver. De eerste rit van het jaar kon gereden worden. Velen zullen hier naar uit gekeken hebben, ik tenminste wel. De weersvoorspelling was echter niet zo heel goed.

Toen ik ’s morgens uit het slaapkamer raam keek was het droog, maar meer ook niet. De keuze tussen weer naar bed gaan of op te staan om mijn motorpak aan te doen was moeilijk. Maar dit kwam net zoveel door de avond er voor als aan het weer. Aangekomen bij De Dorpsherberg zaten er al verschillende op het terras. En voor de koffie was al gezorgd.

De groep van Martien de Haan vertrok als eerste. Na hen bleef er nog een groep van 11 over. Er werd toen besloten om als een groep te vertrekken. Albert reed voorop, want hij had ook de route uitgezet. Het was een route van ongeveer 140 kilometer en we gingen richting Oost Brabant. Via Lieshout, De Mortel richting Oploo en Overloon. Het was een mooie gevarieerde route, maar de wegen waren erg vuil van de modder.

Na 90 kilometer was het tijd voor koffie pauze. Dit was bij de Brabantse Hoeve in Volkel. Om het de serveerster gemakkelijk te maken, werd er 11 x koffie met appelgebak besteld. Op het moment dat Eric de Bie zijn koffie kreeg lag er op zijn bordje geen appelgebak, maar een een heel klein plakje peperkoek. Hij kreeg hiervan tranen in zijn ogen. Dat kwam volgens hem niet doordat hij geen appelgebak kreeg, maar het lag aan nieuwe zijn helm. Want die tochtte te veel. Waarop Frank voorstelde om het vizier dicht te purren. Na de koffiestop was het tijd om het laatste stukje via Erp, Keldonk en Zijtaart terug naar Olland te rijden. Bij De Dorpsherberg hebben wij nog iets gedronken en nagepraat.

Het was een mooi begin van seizoen 2015. Toen we wilden afrekenen zei Gerard dat hij dat zou doen, want hij was op 29 februari jarig. Dat was weer een meevaller. Dus Gerard nog proficiat. Zo dit was het verslag van onze eerste rit. Hopelijk zullen er nog vele mooie ritten volgen. En als het weer iets beter wordt en de sfeer in de club zo goed blijft, wordt het zeker weer een mooi motor jaar.

Groetjes Jack Merks