Reisverslagen, Motorweekend 2022 Verkensgroep


Dag 1

Na 2 jaar corona eindelijk weer een motorweekend, en wel op 16 juni om 8.00 uur bij Den Toel verzameld voor een gezellig ontbijt. Voor het eerst vertrekt iedereen al op donderdag. De eerste groep vertrok al voor 9.00 uur. Wij zijn om 9.20 uur als laatste vertrokken.

We hadden besloten om de korte route te nemen, en dat was eerst via de Bestseweg (60 km per uur). Daarna dik 100 km. de snelweg op. Daarna via een mooie route in Hellenthal de 1e stop bij een pizzatent om de magen te vullen. Daarna via alweer mooie wegen om 14.05 uur aangekomen in Lambertsberg. Daar kreeg ik te horen dat ik volgend jaar mee ga in een zijspan. Ik weet ook niet waarom. Dus de Verkensgroep stapt af van een voorrijder dit wordt een bijrijder. Tegen 16.00 uur zijn we aan een korte rit van 105 km. begonnen, maar helaas kwam Erik na 30 km. na een kleine uitwijkmanoeuvre ten val. In eerste instantie dachten wij dat het wel meeviel met de verwondingen, dus ben ik met Erik achterop en de rest van de groep (16 km.) teruggereden naar het hotel.

De motor van Erik hebben wij achtergelaten op de plaats van het ongeluk, want daar kon niet meer mee gereden worden. Toen we in het hotel aan kwamen hoorden we ook nog dat de bus van Tonnie gestrand was met panne. Dus voorlopig geen koffers. Toen Erik na het eten even wilde rusten, en naar het toilet ging ontdekte hij wat bloed bij de urine. Er is besloten om toch maar 112 te bellen, en zoals jullie weten is Erik naar het ziekenhuis in Trier gebracht. Om 21.00 kwam de politie verhaal halen bij het hotel omdat 112 gebeld is. (Denken wij) Tegen 22.30 Kwamen Gerrie en Connie na heel veel afzien aan bij het hotel met onze bagage. Waarvoor heel hartelijk dank!! Om 23.30 uur ging de tap dicht, dus konden wij mooi op tijd naar bed. De volgende dag is Ad wel 9 keer gebeld door de politie, die er het fijne van wilde weten. Ze zijn er wel 2 dagen mee bezig geweest volgens ons.

Dag 2

Na alweer een goed ontbijt zijn we rond 9.00 uur aan een route begonnen. Op een gegeven moment kwam Ad erachter dat zijn rechterbeen te kort was, want hij kon niet snel genoeg aan de grond in een haarspeldbocht. Hij moest zijn motor heel voorzichtig neer leggen, waardoor wat krassen ontstonden. Om 11.30 uur een keer gestopt voor een drink pauze. En om 14.30 uur weer gestopt in Bollendorf voor koffie met gebak. Wij waren in de buurt van het ziekenhuis, en zijn we met de groep naar het ziekenhuis gereden. Frank mocht alleen bij Erik, maar dat wisten we al van tevoren. Vervolg verslag motorweekend Verkensgroep, zie pagina Vervolg verslag motorweekend Verkensgroep Het was ontzetten heet, en hebben een paar flessen appelsap gekocht. Het was zelfs zo heet dat Frank zijn motor standaard door het wegdek was gezakt, en zijn motor op de grond lag tegen die van Jan. De motor van Jan had gelukkig maar een paar krasjes. Frank zijn kontje had wel wat schade, maar dat werd later opgelost met duct tape. Mark en ik hebben ook nog een uurtje geruild van motor. Ik kwam erachter dat ik toch fijner rijd op een Honda cb 1000 in plaats van mijn Suzuki. Dus ik zei toen, ik denk dat hij eruit gaat. Als ik dit schrijf is het amper een week later en heb ik mijn Suzuki ingeruild voor een Honda cb 1000 Ad was die dag al 8 keer gebeld, en de 9e keer kreeg hij te horen dat hij naar de plaats van het ongeluk moest komen, en is toen samen met Jan daarnaartoe gereden. De politie heeft toen alle sporen op gemeten en verklaringen opgenomen. Volgens mij zijn ze niet veel wijzer geworden, want niemand heeft iets gezien. We kwamen gelijk aan bij het hotel voor het avond eten. Na het eten nog wat filmpjes gekeken die Mark Ad en Marcel hadden gemaakt tijdens de ritten.

Dag 3

Om 8.30 uur vertrokken voor de moezel rit. Tot aan de Piesport zeer slecht wegdek gehad. In piesport de eerste tussen stop. Daarna hele mooie wegen gehad, en om 14.45 uur waren we weer terug bij het hotel. Frank en ik zijn toen samen naar Trier gereden via de snelweg om nog een keer bij Erik op bezoek te gaan. Frank zijn standaard zou niet meer door het wegdek zakken (zonnebril onder de standaard en elastiek aan het hek.  Daarna 75km. terug binnendoor gereden en toch nog heerlijk gestuurd. De rest van de groep is ondertussen ook nog een route gaan rijden. 6 personen van onze groep gingen na het eten nog een ritje doen. Ik vond het te warm en had al genoeg gereden. Ik zat op het terras en daar kwam Frank aangelopen. Hij was afgezet door een behulpzame automobilist. De dynamo van zijn motor had het begeven, en heeft de motor achter moeten laten. Herwin is ’s avonds alleen teruggereden naar huis, om zondag morgen weer terug te komen met zijn bus met motor aanhanger. Inmiddels wisten we dat de motor van Tonnie zijn bus kapot was en achter moest blijven. Om 22.00 uur was iedereen weer bij het hotel, en hebben we nog een gezellig avondje.

Dag 4

Tijdens het ontbijt heeft Tonnie een kleine toespraak gehouden. Zij kwamen wat geldtekort, maar dat schrijft Joost wel weg zei hij. (Waarvoor Dank!!) Hij noemde het ook nog een BIE-ZONDER weekend. Terwijl we lekker zaten te ontbijten zwaaide de deur open en riep Hannie dun AOW ijzerboer is er. Het was Herwin met zijn bus met motoraanhanger dus de koffers konden worden ingeladen en het oud ijzer kon worden opgehaald. Waarvoor dank Herwin. Daarna zou Erik zijn motor ophalen. 20 km. van het hotel. Daarna de andere kant op (ook 20km. vanaf het hotel) om de motor van Frank op te halen. Frank zou mee terug rijden met de bus, en Erik moest spijtig genoeg achterblijven in Trier. Voor 9.00 uur alweer aan de terugreis begonnen.  Eerste stop bij Biker Ranch in Simmerath. Daarna waren we snel in Nederland en schoten de snelweg op.

Om 14.00 uur waren we weer bij den Toel. Herwin was ook net aangekomen met zijn bus volgeladen en met motor aanhanger. Zijn bus was inmiddels mooi beletterd met BIE-ZONDER vervoer. (zie foto) Al met al was het weer een geslaagd weekend, behalve het ongeluk van Erik dan.

IEDEEN BEDANKT VOOR DE GEZELLIGHEID EN DE GOEDE ORGANISATIE!!!! Groetjes de CB rijder Uit Veghel