Reisverslagen, Motorweekend groep Herwin


 

Wat was het weer skon joh, ons uitstapje naar Preischeid, beter bekend als ons motorweekend. Dit jaar voor het eerst naar Waldhotel Machtemesmuhle, maar zeker niet voor het laatst.

Ik reed als laatste, en ja dan hangde er echt bij. Ik hing zogezegd aan de achterste mem. Wij hadden een gemengde groep, 2 dames en 3 heren. Jong en wat ouder. Ons Henny, Herwin unne ouwe rot, Boyke de benjamin van de groep, en dan Marga en ik de zogenaamde M en M's.

Wij hadden gekozen voor 3 dagen, dat had zo zijn redenen. Niet dat we niet meer tijd of zin hadden. Maar ja, wij komen graag verzorgd aan op onze bestemming en omdat het donderdag heel de dag droog en stoffig was kwamen alle rijders klammig en bezweet (dus stinkend) in Preischeid aan. Nee, dan hadden wij meer geluk. Na een dag in de regen te hebben gereden bereikten we fris en gewassen onze bestemming.

Vanwege mijn schouder blessure reed ik op een leenmotor, een SUZUKI GSX 750R Dit gaf wel weer een hang naar vervlogen tijden. Waar mijn huidige SUZUKI V STROM een rechte zit heeft, had ik hiermee het gevoel van mijn oude FIREBLADE beleefd. Het makkelijkere rijden kwam nou puur door het hebben van een hangstuur.

Wat een mooie locatie, Waldhotel Machtemesmuhle, dit was echt koren op onze molen. Skon accommodatie, prachtige wegen, goed van eten en drinken, skon weer, en een heel gezellig terras. Geen ongevallen gebeurd. Of je zou het omvallen van Henk van Weert moeten tellen. Maar doordat Hannie voor de nodige bumpers zorgde, had de motor niks geleden en dus tellen we die niet.

Ondanks dat het flink regende, moest op zaterdagavond de brandweer er nog aan te pas komen. Ja die jongens hebben het dikwijls ook niet makkelijk. Die moeten vaak diep gaan. Een ervan ging zelfs zo diep dat hij op zijn kop de vijver in schoot. Erik de Bie wou toen nog de sirene gaan aanzetten, samen met zunne maat, maar een plaatselijke plensbui verhinderde dat.

Wat hebben we mooie ritten gereden, en veul gelachen. Het was weer top!!

Namens onze groep bedank ik iedereen, in het bijzonder ons bestuur voor wederom een geweldig weekend. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.

Houdoe, Mari