Verslag motorweekend 2017 groep Gerard v Gils


Motorweekend 2017

Vrijdag 16 juni was het weer zover, het motorweekend stond weer voor de deur. Ik was ingedeeld bij de groep van Gerard, verder zaten in onze groep: natuurlijk Ellen, Mari en Henny, Herwin en Marga, Joep en Peter Schuurmans. De weersverwachtingen voor het weekend waren uitstekend dus het beloofde een mooi weekend te worden. Om 9 uur zouden we verzamelen bij de Dorpsherberg waar Barry de koffie al klaar had. Op het moment dat we daar zaten kwam de bus van Tonny Voets aan rijden. Wij zeiden tegen elkaar:”Zou Tonny het zo druk hebben dat hij voortaan personeel heeft als hij zelf op motorweekend is.”Maar toen stapte Peter Markus uit, die zijn motor was wezen omruilen. Hij vroeg of hij nog iets voor ons mee moest nemen.

De route begon met een stuk snelweg tot Echt, dit is niet het ‘spannendste’ stuk van de route, maar wel de snelste manier om in het mooie Limburg te belanden. Waar het vakantie gevoel kan beginnen. Na een mooi stukje binnendoor gereden te hebben, was het tijd voor koffie en Limburgse vlaai. Volgens mij was het in de buurt van Gulpen. Na de koffie volgde er weer mooie kilometers. Na Limburg zaten we al snel in België. Waar het heuvellandschap alleen nog maar mooier werd. Na nog een stop om wat te eten en nog een keer voor koffie, kwamen we rond half 5 aan in Lutzerath. We hadden toen plusminus 370 zeer mooie kilometers gereden. Op het terras bij Hotel Maas was het nog rustig. De groepen die donderdag aangekomen waren, waren nog aan het rijden. Dus de ober had tijd genoeg om voor ons een lekker pilsje te tappen. Of iets anders voor diegenen die nog een avondrit wilden maken. Toen iedereen terug was konden we met z’n allen gezellig lekker eten. Na het eten zijn we nog met een groepje gaan wandelen. Dit om de stijve spieren los te maken. Er was een groep die ging proberen om wild te spotten. Wij hadden Erik de Bie bij, die is altijd wild!!

Zaterdag moesten we weer vroeg uit de veren, want onze voorrijder reed om 9 uur aan zei hij. We hadden gekozen voor de Moezelroute 250 kilometer. Dit was een zeer mooie route, met veel afwisseling van brede en smalle wegen. Maar ze waren allemaal even mooi en bochtig. Ja als je van rechte wegen houd, ben je in de Eiffel op de verkeerde plek. Om 3 uur in de middag hadden wij de Moezelroute inclusief koffie en eetstop al gereden. Ja die eetstops zijn ook zo gedaan, want onze voorrijder lust alleen wat hij zelf produceert (eieren). Want dat pluksel dat erbij ligt hoeft hij niet. Dus hij is altijd als eerste klaar en wil dan weer verder. Waar zou toch dat gezegde vandaan komen:’Wat een boer niet kent, dat vreet hij niet.’ Nadat wij de koffie op hadden bij Hotel Maas, hadden de meesten van onze groep nog wel zin om nog een avondroute te rijden voor het avondeten. Dit was een ritje van 130 kilometer. Die nog mooi voor de BBQ gereden kon worden. Ik ben nog vergeten te vertellen dat we vandaag versterking kregen van 2 nieuwe leden van de club. Namelijk Jan en René van Rooij. Ik sliep in het penthouse van het hotel. Namelijk de zolderkamer. En zoals in elk luxe hotel, heb je dan de douche niet op de kamer. Dit is helemaal geen probleem, als je niet vergeet zoals ik de sleutel van de kamer mee naar de douche te nemen. Toen ik klaar was met badderen, was de deur van mijn kamer dicht gewaaid. Dus ik kon er niet meer in. Ik een verdieping naar beneden om hulp te vragen. Dan moet je naar de receptie gaan zei Joep. Ik zei zou jij dat niet even willen doen, want ik sta in mijn onderbroek. Zo zie je maar weer dat ons bestuur altijd voor iedereen klaar staat. Na de BBQ was het nog lang gezellig binnen en buiten op het terras.

Zondagmorgen was iedereen al weer op tijd wakker voor het ontbijt. En om zijn spullen weer te verzamelen en in de bus te laden. Rond kwart over 9 stonden we klaar om te vertrekken. De weersverwachtingen voor vandaag waren zeer goed. Misschien we iets te goed. Maar het eerste stuk was het nog lekker om te rijden. Door een mooie omgeving richting België. Na 90 kilometer werd het tijd voor een stop. Bij een café tegenover de kerk was een mooi rustig terras. Aan de koffie bleek dat de plaatselijke jeugd de avond van te voren een feestje had gehad. Maar er waren er een paar die van geen ophouden wisten. Dus hielden wij het na een bakje voor gezien. Daarna volgde er nog een mooi stukje door een groot natuurgebied. Maar de wegen werden rechter en drukker. Dus wij wisten het weekend zit er bijna op. Toen we in Margraten iets uit de kleine keuken gegeten hadden werd het steeds warmer en drukker op de weg. We hebben toen besloten om in Maastricht de snelweg op te gaan en terug naar Olland te rijden.

Ik denk dat we met z’n allen terug kunnen kijken op een geslaagd weekend. Met veel mooie kilometers en veel plezier. Organisatie bedankt voor een mooi weekend.

Groetjes Jack Merks