Reisverslagen,Motorweekend 2016 groep Mari


Motorweekend 2016 in lutzerath

Goede dag motorvrienden, mij is gevraagd om een verslag te schrijven over het motorweekend. Ik zal zo serieus mogelijk proberen te schrijven. Dinsdag 7 juni de eerste kriebels beginnen al los te komen, want er werd al gevraagd en rondgebeld hoe laat we zouden vertrekken op donderdag.

Nou als je het mij vraagt, waren we er niet serieus mee bezig, maar goed om 09.15 uur wilden we vertrekken. Donderdagmorgen was iedereen op tijd behalve diegene die gevraagd had hoe laat. F.d.B. kwam om 09.20 uur aanzetten. Eerst koffie, dan zeveren en nog wat zeveren en dan hé, hé…. Om 09.40 uur konden we dan eindelijk vertrekken. Onze groep en T. Voets en P. Segers reden ook met ons mee. Het was ongeveer 355 km met wat tussen stops en koffie en natuurlijk weer wat gezever, waar we dan om ongeveer 17.15 uur bij Hotel Maas in Lutzerath aankwamen. Het weer zat goed mee (nu niet, want het heeft vandaag al 10 uur aan een stuk geregend). Dus kunnen we wel stellen dat het goed gegaan was.

’s Avonds na het eten, wat bijzonder goed gesmaakt had, werd er onder het genot van een pilsje besloten om morgen de route van 1001 bochten te gaan bekijken. De Tomtoms werden ingesteld op deze route en warempel er was verschil in het aantal kilometers. Mari en de rest hadden 360 km, Peter M. had 1420 km en 3003 bochten. ‘’Jaaa Peter, dat krijg je er nu van om zonne goedkope tomtom te kopen’’. Van het een kwam het ander… De laptop van M.v.G. werd tevoorschijn getoverd en de liedjes van duizend en een nachten werden beluisterd, van onder andere Jan Smit, Christina van S en Hans en Thomas. Het was weer een gezellige avond, nog een paar pintjes en dan toch maar naar bed, want die volgende morgen stond ons een lange rit te wachten.

Vrijdag morgen na een stevig ontbijt reden we om 09.30 uur aan. Onderweg kon F.d.B. de motor niet op de grond houden. Na een paar keer wiellie gereden te hebben besloot M.v.G. het ook eens te proberen. Ja proberen… daar bleef het dan ook bij, het zag er nogal stuntelig uit. Mari v. W wilden dit ook wel eens uit proberen, we hebben toen maar besloten om het zo te doen. Het was een mooie rit, Albert bij deze bedankt! Bij het hotel aangekomen waren er de meeste al die vrijdags in Olland al vertrokken waren. Na een gezamenlijke BBQ die zeer goed was, waarbij iedereen de vingers aan het aflikken was en veel spareribs aten, was het weer tijd voor een pintje. Natuurlijk hoorde daar ook een sigaretje met veul flauwekul erbij. Ondertussen werd er besloten om zaterdag naar de Nürburgring te gaan met vooraf en achteraf een mooie korte route te rijden.

Zaterdag begon het al verkeerd, P.M. was al te laat op . We zouden om 09.15 uur vertrekken maar kwam pas om 09.00 uur uit zijn bed. Al met al waren we toch nog redelijk op tijd weg, tot dat Jeroen E. opbelde of dat we langs konden komen met m6 bouten bij Tonnie uit de bus. ‘’Hoe ver bende van het hotel af’’, vroegen wij. ‘’Ja, zei Jeroen, een kilometer of 5 á 6’’. Wij er naar toe, want zo behulpzaam zijn wij. Na zo’n 20 á 25 km gereden te hebben waren we er nog niet, toch nog maar eens bellen. ‘’ Nog een klein stukje’’, zei Jeroen. In de verte zagen we ze staan. Even wat gesleuteld en ze konden weer door, toch maar goed dat F.d.B. een goede monteur is. Wij de route weer opgepakt en na een km of 3 kwam de politie. M.v.W en P.M. moesten aan de kant komen om hun rijbewijs te laten zien. Die van Mari was goed en Peer had een kopie van zijn rijbewijs, die had hij in het hotel laten liggen. Peer moest zijn rijbewijs halen en zijn tomtom moest hij daar laten zei de politie, na het schrijven van een bon van €70 euro. De weg naar het hotel kan weer terug vervolgd worden. In het hotel lag natuurlijk het originele rijbewijs ook niet. Terug gereden naar de politie en moesten toen nog eens €10 euro te betalen voor het niet bij hebben van het originele rijbewijs. Ondertussen hadden wij besloten om een bekse koffie met appeltaart, slagroom en ijs te nuttigen. Mari en Peter kwamen weer terug, maar Peter was zijn tomtom vergeten, en de politie was toch ook al weg en ene Markus he toch altijd pech. Het was ondertussen al 13.00 uur geworden en hadden nog maar 60 km gereden in 3,5 uur. Dus werd er besloten om maar rechtstreeks naar de Nürburgring te rijden.

Daar aangekomen waren er auto’s en motors aan het racen. Na ff gekeken te hebben bij de auto’s werd er als besloten om naar de motoren te gaan. Jan W. is gek op races, al een paar keer op de zolder zijn geweest, was dit weer nieuw voor Jan. De rest van het weekend heeft Jan dan ook met een glimlach op zijn gezicht rond gelopen. We zijn dan ook maar na een paar uurtjes daar geweest te zijn, terug naar het hotel gereden. Na een lekkere warme maaltijd zijn we ’s avonds nog naar de speeltuin geweest volgens Mark v.W. Jaa, het was echt spelen mooie bochten met veel snelheid, omhoog en weer naar beneden. Marcel had zijn camera mee genomen en had vele foto’s en diverse filmpjes gemaakt/ Ja, Mark het was een echte speeltuin. Nogmaals namens iedereen die erbij was kei bedankt! ’s Avonds nadat we terug kwamen hebben we de foto’s en de video’s bekeken onder het genot van een pilske. Tot diep in de nacht met kaarslicht werd er nog flink na gezeverd over de speeltuin.

Zondags, ja zondags, wat zal ik der over zeggen. Het was de minst leukste dag. Terug naar huis, elke 100 km band van P.M. oppompen. Regen en nog eens regen. Ja.., wij niet, maar G.v.G zei bij de Dorps dat ie zeik en zeik nat was geregend, of was het Ellen die dat zei? Al met al een schitterend, gezellig, vriendelijk en veel gezever een leuk weekend gehad. Organisatie mag ik jullie namens de groep kei en kei bedanken voor zo’n weekend. Op naar volgend jaar!

Houdoe, E.d.B.