Reisverslagen, Motorweekend 2016 groep Herwin


Op vrijdag 10 juni was het weer tijd voor het jaarlijkse motorweekend.

Ik had er veel zin in. Ons groepje bestond uit Herwin en Marga, Gerard en Mieke, Jos Essens, Joep en ikzelf. Herwin reed voorop en Joep achteraan, dus tussen 2 bestuursleden met hun BMW kan ons niets gebeuren. Het weer was goed dus het beloofde mooie dagen te worden. Berry van De Dorpsherberg had de koffie klaar, dus het begon goed.

Toen iedereen z’n koffie ophad was het tijd om te vertrekken. Ik heb geen aantekeningen gemaakt, dus de exacte route weet ik niet meer, maar het ging richting Oost Brabant. Daarna bij Arcen Duitsland ingereden. Na ongeveer 100 km was het weer tijd voor koffie en eigenlijk ook voor appeltaart, maar Herwin stopte bij een café met een Kroatische kastelein, die geen ‘apfelkuche’ had. Op dat moment stopte nog een ander groepje en de koffie en de buurt was goed. Daarna zijn we weer verder zuidwaarts gegaan.

Na een flink aantal kilometers en een paar stops waar we weer wat gegeten en gedronken hadden, kwamen we rond 5 uur aan in Lutzerath. Op het terras was het al gezellig druk en met dit mooie weer gingen een of meer lekkere pilsjes er goed in. Daarna was het tijd voor het eten, dat er goed uit zag. Na het eten ben ik met een groepje gaan wandelen. Sommige gingen nog een eindje rijden. Daarna werd de avond afgesloten met veel klets en wat bier of was het andersom.

Op zaterdag na een goed verzorgd ontbijt was het weer tijd om te gaan doen waar we voor gekomen waren, namelijk motorrijden. Herwin en Joep hadden een mooie route uitgekozen. Welke weet ik niet meer. Maar het waren mooie wegen met veel bochten. Na een tijdje moest er getankt worden. Hier zag Herwin dat zijn feest verlichting voor op de motor los zat. Dus dit moest verholpen worden. Met onze goede raad en de tiewraps van een andere motorgroep werd de klus geklaard. Marga zei nog:”Daar heeft hij dan 2 dagen over gedaan om ze erop te zetten. Hij had beter het gras kunnen maaien in die tijd.” Na een tijdje gereden te hebben kwamen wij in een mooi stadje bij de Rijn aan. Wij hadden zin in koffie. Op een terras zagen wij een andere groep en dacht ik “yes koffie” , maar Herwin had andere plannen. De route ging met de pont naar de andere kant van de Rijn. En ik denk dat hij daar eerder wilde zijn dan de groep van Gerard. Dus wij de pont op en varen maar. De pontbaas dacht daar anders over. Hij wachtte net zo lang tot de volgende groep ook op de pont was. Hij wilde met een volle boot vertrekken. Aan de overkant hebben we vlug een terras gezocht voor koffie en een APPELTAART.

Daarna snel verder en genieten van het mooie landschap. Het weer was nog steeds goed al werd het wel wat bewolkt. Op een gegeven moment begon ik last te krijgen van mijn knieholte. Mijn broek schuurde nog al. Ik om raad naar de dames. Mieke had wc-papier bij. Misschien helpt dat wel zei ze. Als je dat tussen knieholte en broek deed. Maar dit bleef niet zitten. Dan kun je zien dat bij MC Olland iedereen voor elkaar klaar staat. Want ’s avonds kwam Ellen van Gils met de oplossing. Gerard heeft een pyjamabroek bij. Als je die onder je motorbroek draagt dan schuurt het niet zo. Dit hielp goed. Ik ging er ook ineens een stuk zekerder door rijden. Want Ellen zei: “Zolang Gerard die broek aanhoudt gebeurd er niets.” Dus dat zal voor mij dan ook wel gelden.

Zondag was het al weer tijd om naar huis te gaan. Het weer was omgeslagen en het miezerde wat. Na een goed ontbijt, waarbij de voorzitter vertelde dat wij volgend jaar hier weer teruggingen, vertrokken we rond half 10. De weg was nat, maar het bleef redelijk droog. Het was weer een mooie route richting België. Bij de eerste stop was het nog droog en konden wij buiten zitten. Maar de lucht werd er niet beter op. Na België kwam Zuid-Limburg in zicht. In Vijlen bij het Hijgend Hert konden wij mooi wat eten. Maar omdat het begon te regenen moesten we vlug met ons bord naar binnen. Na de stop de regenpakken maar aangedaan en verder op huis aan. In de buurt van Margraten hield het op met zachtjes regenen. Dus besloten we maar om over de snelweg verder te gaan. Bij Weert was het weer droog en konden de regenjassen weer uit.

Om 4 uur waren wij weer in Olland en konden wij terugkijken op 2 hele mooie dagen en 1 iets mindere dag. Maar al met al denk ik dat iedereen het een mooi weekend vond. Met mooie routes, goed eten en drinken en veel plezier. Ik zou zeggen organisatie bedankt en tot volgend jaar.

Jack Merks