Reisverslagen,Motorweekend 2016 groep Henk


Verslag motorweekend MC Olland 9 t/m 12 juni 2016

Samenstelling groep: Rien van der Heijden, Rien & Coby Bekkers, Ad Vogels en Henk Kersten (voorrijder).

 Van Joep kwam onlangs het verzoek aan alle voorrijders van de diverse groepen een verslag in te leveren van het laatste motorweekend naar Lutzerath. Of wij als voorrijders de groepsleden aan zouden kunnen sporen een verslag te schrijven, voor zover dat al niet was gedaan! Elke keer als hierom wordt gevraagd door de diverse bestuursleden, staat er geen een spontaan op die gelijk zegt, “Geen probleem, da doe ik wel”.

In ons groepje is da niet anders. Sommige kunnen verrekes ouwehoeren, maar een verslag schrijven is teveel gevraagd!! Dus dan klimde zelf mar wir in die “pen”. Van Rien Bekkers heb ik overigens wel een reactie gehad en diverse foto’s doorgemaild gekregen, toppie Rien.

1e dag, vrijdag 10 juni

Dan wel, dan nie, dan wel, dan nie, toch maar nie was uiteindelijk ‘s-morgens voor het vertrek de mededeling van Herr Vögel dat hij niet met ons mee zou rijden, maar met de groep van Gerard van Gils. Wie zijn wij om daar tegen te protesteren! Dan mar met 3 motors aan de lange rit van ruim 340 km naar Lutzerath beginnen. Omstreeks 9.30 uur zijn we dan ook vertrokken vanaf den Dorpsherberg in Olland. Het was een mooie route en wat vooral fijn was, althans dan vonden wij, dat er nauwelijks un stukske snelweg inzat. Ja, alleen bij Kaldenkirchen efkes over de A61, maar voor de rest allemaal binnendoor. Waarom nie!, we hadden toch tijd zat! Bij Zweifall beginnen de leuke bochtjes te komen en dan weet je, nou zit ik in de Eifel en kan het “feest” beginnen. Heerlijk is dat, keer op keer en ik ben er al vaak geweest, durf ik gerust te zeggen. Onderweg nog een keer getankt en uiteraard diverse keren gestopt om koffie met onze favoriete torte/ kuche te nuttigen, Apfelstrudel mit sahne und eis. Heel veel meer kan ik me niet meer herinneren van de heenreis, ik ben ook al 60, mar wel de jongste van het stel!! Om 17.37 uur arriveerde wij in Lutzerath bij het ons zeer gewaardeerde Hotel Maas. Deze keer sliepen we niet in het hotel zelf, maar in het achtergelegen appartementengebouw met de toepasselijke naam, “Clara”. Niks mis mee, aller erop en eraan. Wij hebben snel onze motoren gestald, omgekleed en ons rap naar het terras bewogen om daar unne lekkere Duitse pint te vatte. ’s-Avonds heerlijk gegeten en gezellig gedronken en geouwehoerd. Toppie.

2e dag, zaterdag 11 juni

Ons groepje had de avond ervoor al beslist om vandaag de route naar Rüdesheim am Rhein te nemen. Deze was door mij enigszins aangepast en verlengd, thuis al, door er o.a. een bezoekje aan de Loreley en een prachtige weg door het Wispertal nog in op te nemen. ’s-Morgens waren er een paar groepen meer die de zelfde route wilde rijden, dus deze hebben de route ook in hun navigatiesysteem gezet. Herr Vögel had zich weer bedacht en wilde weer met ons meerijden. Kein probleem, iedereen is welkom. Het was verder een prachtige dag, niet te warm en ginne drup regen. Bij Dahlheim was er een wegversperring en moest je een omweg maken om weer op de route te komen. Voor sommige groepen was dat best lastig geweest hoorde ik ’s-avonds. Ik vond het wel meevallen, want het was zaak om weer naar de weg langs de Rijn te komen om zo de route weer te kunnen vervolgen. Hierna hebben we een bezoekje gebracht aan het toeristische uitkijkpunt “De Loreley”, waar een muziekfestival gaande was op een nabij gelegen terrein en het was er kei druk met bussen “spleetogen” uit Azië. Hierna volgde als snel de prachtige weg door het Wispertal. Dat was te merken, want je kwam er veel motorijders tegen. In het dal hebben we heerlijk gegeten bij het bikertreff punt “De Wisperstube”. Toen de route verder vervolgt richting Rüdesheim en de Moezel om zo weer in Lutzerath te geraken waar we omstreeks 18.30 uur arriveerde. We hadden een heerlijke rit gehad en de route was “super geil”, zoals de Duitsers zeggen. Daarna weer heerlijk gegeten in Hotel Maas en wederom unne gezellige avond gehad.

3e dag, zondag 12 juni

Rien en Coby hadden al eerder aangegeven vroeg te willen vertrekken huiswaarts, wegens familieverplichtingen, en Rien vd Heijden zou hun vergezellen. Nou, toen waren we nog mar mé tweeën over! Dus gevraagd om met de groep van Gerard van Gils aan te mogen sluiten, wat uiteraard geen probleem was. Het beloofde die dag slecht weer te worden, het had ‘s-nachts ook al geregend trouwens, dus werden de regenpakken en -jassen uit de koffers en tassen te gehaald en aangetrokken. Rond 8.45 uur zijn we aangereden met 8 motoren, nadat de meest al vertrokken waren. Het regende nog wel een beetje, maar hoe meer westwaarts we reden hoe beter het weer werd, gelukkig. De reis verliep voorspoedig, want Gerard reed een straf tempo. Bij een eetcafé in Stein (Limburg) hebben we een heerlijke lunch genuttigd en effe van het zonnetje genoten. Maar nie lang, want amper 5 minuten nadat wij uit Stein weg waren gereden, kwamen we in een gigantische stortbui terecht en daarbij konden we de weg niet vervolgen bij Schipperskerk, vlakbij Born. Snel de regenkleding aan en rechtsomkeer richting snelweg dan maar. Daar raakte Ad en ik de rest van de groep kwijt, omdat Ad even moest parkeren op de parkeerstrook om een losgeschoten riempje van zijn tas vast te maken.

Al snel konden we onze weg vervolgen over de A2 en arriveerde we na een rit van totaal 330 km om 15.40 uur bij den Dorpsherberg. Daar hebben we nog gezellig wat nagepraat en ben ik uiteindelijk na een half uur huiswaarts gereden. Het was een kei geslaagd weekend wat mij betreft en ik hoop er uiteraard volgend weer bij te zijn. Bedankt jullie allemaal en vooral het bestuur voor de prima organisatie en de prachtige routes. Houdoe en tot de eerstvolgende rit.

Henk Kersten