Reisverslagen,Motorweekend 2016 groep Albert


 

Groep Albert was vrijdag de laatste groep die vertrok vanuit de Dorpsherberg richting hotel Maas, Lutzerath in Duitsland. Terwijl de andere groepen al waren vertrokken, moesten we nog even wachten op Jos en Pratick. Bij aankomst van Jos zagen we dat zijn voorband aan de slappe kant was. Deze moest “even” opgepompt worden. Nadat Patrick ook was gearriveerd zijn we aangereden. We gingen direct naar Bongers. Daar aangekomen was de pomp afgezet omdat er een stroomstoring was. Geen stroom geen lucht. Dus verder gereden naar de Totalpomp van Boxmeer. Daar aangekomen werd veel lucht verloren bij het opzetten van de ventielslang. Eenmaal de slang geplaatst moest er geld in het automaat, maar er kwam geen lucht. Om het verhaal niet te lang te maken gingen we stapvoets naar Wehkamp, zijn band was ondertussen helemaal leeg. Op de Eerschotsestraat aangekomen was het zo gefikst.

Uiteindelijk konden we beginnen aan de rit naar Lutzerath. We hadden ongeveer een achterstand opgelopen van een uur, dus zouden we doorrijden tot in de middag voor koffie en iets te eten. Verder is de dag vlotjes verlopen. In Lutzerath aangekomen even rechtsaf naar de benzine pomp om te tanken, staan de motoren klaar voor de volgende rit, die deze dag nog gepland stond voor sommige. Bij het hotel aangekomen was het een gezellige drukte. Even wat bijkletsen over het verloop van de dag en eten.

Het was al acht uur door toen de avondrit ter sprake kwam. Al snel vormde zich een groepje van vijf man en meer kwamen er niet bij. Dus kon snel vertrokken worden. Meende zelf een korte route op mijn navigatie te hebben maar daar is wat mee fout gegaan. Koos toen voor een route van 215 km die volgens leden die hem al gereden hadden mooi zou zijn. Maar ja een rit van 215 km wordt wel latertje. Dus rijden maar, en kijken we wel. Die tante in mijn navigatie wilde dat ik links ging en dan weer rechts of om moest keren (zeur), ik had er lak aan en deed wat mij goed leek. Op een gegeven moment zie ik de route op mijn navigatie die me tegemoet kwam en linksaf ging, voor mij rechts. Dit gedaan en toen we even op de route zaten had die zeur uitgerekend dat we om 21.35 uur thuis zouden zijn. Das mooi… ik hoefde nu mijn navigatie maar te volgen had ik wat meer tijd voor de weg. En dat was nodig. In een rap tempo werd de route afgereden. Het is net als in Nederland, als je s’avonds rijd heb je zo weinig last van ander verkeer. De andere leden vonden het ook een mooie rit en hadden er geen moment spijt van dat ze zijn meegereden.

Na een goede nachtrust en ontbijt hadden we er zin en stonden als eerste klaar om te vertrekken. Vanaf hotel richting Cochem. Het is zaterdag morgen en nog rustig op de weg. We konden lekker door rijden, tot……. Ja, het noodlot sloeg toe. Jeroen zijn motor, blies zichzelf op. Althans daar leek het op. Een hoop rook kwam van het motorblok. Gelukkig was het witte rook van water. Bleek dat zijn waterpomp los was gekomen en daardoor niet meer de koeling kon geven die het blok nodig had. Daar stonden we dan, hoe lossen we dit op. Bij Jeroen was het probleem bekend, het was al eens eerder gerepareerd. Alvorens iets aan het blok te kunnen doen moest het eerst even wat afkoelen. In die tijd kwamen bijna alle groepen ons voorbij. De een zwaaiend, de ander stopte, en nu al pauze? Of met de vraag, zijn er problemen? Dus een hoop blaa blaa… , maar om het verhaal hierover niet te lang te maken werd het uiteindelijk gerepareerd en konden we iets voor twaalf uur de reis voortzetten. Dus met een fikse achterstand.

We hadden gekozen voor een vrij lange route en die wilde we toch doen. Op een bepaald moment moesten we de Rijn over, maar konden niet direct bij het pond komen. We kwamen op een soort markt uit en er zat een bakker daar die ook koffie verkocht. Dus maar even gestopt en koffie en gebak genomen. De koffie daar die had je wel echt nodig om het gebak weg te krijgen. Uiterlijk zag het er heerlijk uit, maar drooooog. Na dit, toch het pond gevonden en de Rijn over gestoken. Aan de andere kant van de Rijn de tocht voortgezet. Na een stukje langs de Rijn te hebben gereden gingen we land inwaarts. Daar doemde het volgende probleem op, “wegafzetting”. Na wat omcirkelen daar in dat gebied, maar eens gevraagd aan de plaatselijke bevolking waar we het beste naar toe konden. Bleek dat de afzettingen daar te maken hadden met het slechte weer daar in het voorjaar, waardoor stukken wegen waren verdwenen. We konden in ieder geval het beste via de Rijn de weg vervolgen. Dit dus gedaan. Terug naar de Rijn, linksaf. Even later zag ik op mijn navigatie het punt waar we vandaan hadden gekomen. Dus kon mijn navigatie weer volgen. We hebben toen wel naast de Rijn wat gegeten. Op dit terras bij een pond oversteek, kon je zien hoe zo’n overtocht gaat, en dat is heel wat anders dan in Nederland. Ze hebben hier toch wel meer met stroming van het water te maken. Met een volle buik weer op de motor. Even verderop gingen we weer landinwaarts de heuvels in. Mooi stuk om te rijden, jammer dat de meeste zonder benzine kwamen zodat er met spoed naar een tankstation gezocht moest worden. We kwamen weer bij de Rijn uit. Nadat we getankt hadden de route proberen op te pikken, maar daar waren we een behoorlijk stuk vanaf geweken. Wist dat we de Rijn over moesten, de eerst volgende brug was aan de beurt. We kwamen tegelijker tijd uit op een snelweg wat volgens mij niet de bedoeling was. Toch maar even gevolgd en uiteindelijk hadden we de route toch weer te pakken. Verder is die dag alles goed gegaan en terug bij aankomst hotel, eerst even getankt omdat we de volgende dag weer huiswaarts gingen. Iedereen was terug en niemand had schade en/of iets vervelends meegemaakt. Dus alles bij elkaar een mooie dag in de Eifel geweest. De avond verliep wat vochtig, zowel van binnen als van buiten.

De zondag begon met een goed ontbijt, even afscheidt genomen van hotel Maas. De route begon wel met een vochtige weg maar na vertrek werd het steeds beter. De groep van Gerard die als eerste een terras had werd ook door ons als tweede groep aangedaan. Terwijl de groep van Gerard net weg was kwamen ook de andere groepen langs en stopten daar ook. Voor ons weer tijd om te vertrekken daar. Het weer bleef goed. In Nederland aangekomen hebben we langs de Mergelland route nabij Vijlen even gegeten. Toen de route weer voortgezet. Als je uit Duitsland komt is Nederland even niet interessant om te rijden. Dat kwam vooral naar voren omdat we een wegafsluiting tegen kwamen en toen besliste om de snelweg maar te nemen. We zaten nog maar net op de snelweg en het begon me toch ongekend hard te regenen. Het was maar een kwartiertje maar wel heftig.

De zon kwam er weer door en met een beetje gas erop waaide we weer droog en kwamen we droog bij de Dorps aan. Nadat iedereen terug was en hoorde dat het overal goed was gegaan, kan ik wel stellen dat het een goed weekend was. Ondanks de paar probleempjes waar wij mee te maken hadden. We hebben voor volgend jaar weer hotel Maas besproken. Zelf vind ik de Eifel een geschikte omgeving om ons motor weekend te houden. Mooie motor wegen, goed eten en drinken.

Albert