Motorweekend 2015, verslag Mari


 

Weekend 2015 Lutz Eindelijk was het weer zover, ons jaarlijks weekend stond weer voor de deur. We waren er weer allemaal klaar voor. Nou ja, allemaal? Iedereen behalve onze voorrijder, Gerard van Gils. Zoals gewend koopt Gerard bijna ieder jaar een nieuwe motor. Ja, en steeds met een goeie reden. Dan heeft de motor teveel kilometers gereden, of er komen teveel onkosten aan, nieuwe ketting en tandwielen, of het boeren heeft zo goed gegaan dat hij van armoe wel unne neye moet kopen. Maar dit jaar kon hij gin fatsoenlijke smoes verzonnen krijgen. Dus ja, wa moette dan. Nou rijdt hij gelukkig BMW. Dan hedde de oplossing zelf in de hand. Brokken Maken Wel. En daarmee was het probleem opgelost. Unne neye motor moest er komen. Echter die kon niet optijd geleverd worden, ja en dat doet pijn. Trouwens dat niet alleen, nee het deed bij Gerard overal zeer. Waardoor hij besloot toch maar thuis te blijven, en dat wij als rest van de groep de taak krijgen op hullie El te passen. En dat doen wij dan gere.

Op vrijdagmorgen zijn we vertrokken, met onze nieuwe voorrijder Cees. En in de achtervolging zaten Ellen, Henny ,Jeroen,Jordy, Peter, en ikke. Met goei weer en vol goeie moed vertrokken we. We hebben genoten van de rit, en het mooie weer. Tot zo'n 30 km voor het eind, toen begon het gezeik. Nou ja zeiken, het was meer een stortbui. Dus toch mar efkes gestopt, want dat je nat wordt is niet zo erg, mar ge weet niet hoe ge opdroogt. Uiteindelijk toch maar weer aangereden. En toen we bij ons hotel Sonnenblick aangereden kwamen, was Cees helemaal de (K)Lutz kwijt. Hij reed het hotel voorbij, en halverwege de berg legde hij zijn motor plat. Half jankend van vreugde zei hij, ik vind het zo skon, ik ben erop gevallen.

Efkes later werden we op het terras van Sonnenblick verwelkomt met een grote pot bier. We zijn daar het hele weekend niks te kort gekomen. Goed gegeten, goed gedronken, en lekker motor gereden. Ja in Lutz kennen ze MC Olland wel vort, want overal lagen leden van ons te slapen. Wel op 4 of 5 plaatsen. Maar dat krijg je als je 40 bedden hebt, en ge laat 70 man komen. Misschien moeten we volgende keer kwartetten. Hebbe we meteen een avond en nacht vullend programma. Maar niet getreurd of gezeurd, ik heb alleen maar positieve geluiden geheurd. Ook de terugweg was goed verlopen, zonder al te gekke dingen. Waar we volgend jaar ook heen gaan, wij zijn zeker van de partij.

Mari Leenderts