Reisverslagen, Motorrit Eiffel 2004


Zoals velen van jullie wel zullen weten organiseer ik ( Wil Peter ) jaarlijks een motorrit naar de Eiffel in Duitsland. Dit doen we dan meestal op Hemelvaart omdat dan de kans op goed weer groot is. Ook dit jaar waren de weergoden ons goed gezind want het was prachtig motorweer. Om half negen kwamen de rijders met duo passagiers bij mij thuis aan. Er werd een bakje koffie gedronken, de route’s uitgedeeld en wat grappen gemaakt en natuurlijk moest dit op de foto worden vastgelegd.

Koffie in Olland. Tegen negen uur stapten we op de motor om aan een lange tocht te beginnen. Omdat de rit vrij lang is ( 550 KM ) is het dan ook raadzaam om niet te lang achter elkaar op de motor te zitten, dit is veilig voor de rijders en zeker zo prettig voor de duo passagiers. Dus bij AC-Nederweert hadden we onze eerste stop. Toen door naar de Duitse grens die er niet meer is. Daar kwam ik ( sufferd ) er achter dat ik mijn portemonnee vergeten was. Overigens is dit misschien wel een goede tip, want deze dag heeft mij dus niets gekost. ( De volgende dag wel ). Toen door naar Einruhr waar we een terras namen om eens lekker van de omgeving te genieten, en van de koffie. Vanaf Einruhr zijn we richting Altenahr gegaan waar we een grote pauze namen met de bekende schnitzels.

Vanaf Altenahr gingen we via Bad Munstereifel naar het mooie touristenplaatsje Heimbach aan de Ruhrsee. Hier is altijd wel iets te doen in en rond het kasteel. Deze keer was er een markt met voordrachten. Maar er werd wel intree gevraagd en dat is niets voor Hollanders.

Vanaf Heimbach hebben we een rondje Ruhrsee gemaakt. Ook heel mooi. Toen maar weer richting de grens want het liep al tegen zevenen. Om half tien waren we weer thuis en konden we moe maar voldaan terug denken aan een mooie en geslaagde dag.
PS. Ik heb er wat foto’s van de rit bij gedaan omdat onze voorzitter ( ik noem geen namen ) er op aangedrongen heeft dat het mororblad goed gevuld moest worden.

Groetjes, Wil Peter.