Reisverslagen, Mari Leenderts


 

Ik kan mijn eigen nog herinneren dat eind vorig jaar bij een van onze laatste ritten, de voorzitter mij aankeek en de voor mij rare woorden uitsprak: Hé Mari, rit verslag. Ik keek hem verbaasd aan en dacht, waar heeft hij het nou weer over… ja zeker, waar heeft hij het over. Ja zeg dan duidelijk wat je bedoelt. Hoe kun je nou vragen of dat de rit nog vers lag als je hem nog niet eens gerejen hebt. Ja het is ene goeie mens onze voorzitter, maar hij zegt dikwijl zomaar iets. Als hij nou gevraagd had, ‘zeg zou je niet iets kunnen schrijven over de rit die we vandaag rijden’, had ik meteen ja gezegd. Ja dat zou ik ook graag gedaan hebben. Ik let altijd goed op, kijk goed rond, wat dat betreft lijk ik wel een bietje op onze voorzitter. Alleen overdrijft die altijd wel een bietje vind ik. Want goed rondkijken wil niet zeggen dat je van nieuwsgierigheid zowat achterste voren op uwe motor moet zitten.

Dus omdat hij daar toen niet duidelijk in was geweest, had ik ook niks ingestuurd. Dus nogmaals, zeg dan ook gewoon wat je bedoeld. Maar nou, drie maanden verder.. en sindsdien weinig of geen kilometers meer op de teller. Dan zou je denken, daar bij MC Olland gebeurt niks meer. Maar niks is minder waar. Mijne motor staat lekker warm bij de kachel aan het infuus. Ja niet dat hij ziek of beschadigd is, nee hij ziet er gezond uit met zijn oranje Repsol kleurtje. Ja zonne druppelaar doet wonderen. Hij staat zijn eigen al op te peppen voor de eerst volgende rit naar den Boskant. Ja ik bedoel naar het motorfeest.

Het motorhuwelijk van ons eige Mieke. Little Mieke van de klemmende Zuiger die zal op carnavalsdinsdag in het huwelijk treden met Big Jack Daytona. En om geen trammelant te krijgen tussen twee verschillende clubs is er nou tijdelijk een nieuwe club opgericht: MC Oll An De Kant. Ja het zal er krullen dieje dag. En natuurlijk zal Olland daar sterk vertegenwoordigd zijn.

En daarna beginnen we hopelijk weer aan een kilometerrijk motorseizoen. Ik heb er weer zin in en heb al weer het een en ander gepland. Hier kom ik nog wel eens ene keer op terug.

Houdoe