Reisverslagen, Zondag 3 april 2022 Liempde


Ieder jaar is MC Olland sterk vertegenwoordigd bij de open rit van Liempde.

Meestal 1 van de eerste ritten van het seizoen. Het is jaren de traditie geweest dat de pastoor eerst de motors nog deed zegenen. Maar dit jaar vonden ze het in Liempde schijnbaar wel voor gezegend. Zo erg zelfs dat MC Liempde is opgeheven. Dit hoorde ik op onze jaarvergadering op 28 maart. Als het ware met de stille trom, oftewel het geluid van een elektrische motor vertrokken. Wat bleef was de open rit, overgenomen door Franks Motorservice De Schoren 8a in Liempde. Vanaf 9 uur kon er ingeschreven worden. Zoals gezegd is MC Olland ieder jaar sterk vertegenwoordigd, zo niet dit jaar.

De weersvoorspelling was niet zo goed, er werd zelfs nachtvorst voorspeld. Dat kwam schijnbaar zo hard aan dat de meeste van ons zich niet op glad ijs durfden te begeven. Het regende ’s avonds al afmeldingen, geen zin, geen tijd, of motor nog in de winterstalling. Ja vele hadden geen zin om van een kouwe kermis thuis te komen. Verzamelen zouden wij bij Gerard en Ellen, en dan door naar Franks Motorservice. Het verzamelen was nogal eens gebeurd.

Erik de Bie, Gerard van Gils en ondergetekende waren voltallig aanwezig. Na door Ellen verwend te zijn door een eerste bakske koffie en een lekker kuukske vervolgden we onze weg naar Liempde. Ook daar stond de koffie met cake klaar. De koffiejuffrouw zei, sorry mannen ze hadden in de winkel alleen nog Thaise cake. Ik hoop dat je dat lust. Ik zei nog, vruuger heb ik eens een Thaise vriendin gehad, en dat was ook een lekker ding… Ondertussen was het zonnetje al voorzichtig aan de hemel gekomen en gingen we onze motor opzoeken, om te beginnen aan een hele mooie rit van 262 km. Kriskras door het Brabantse land.

Ondanks de geringe opkomst hadden we genoten van een geweldige tocht. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer bij Franks Motorservice van start.

Mari Leenderts