Reisverslagen, 3 juli 2022 Jubileumrit MTC Joyride


 

Zondag 3 juli was de open jubileumrit van MtC Joy Ride uit Schijndel.

Wij hadden met ons groepje afgesproken dat we vroeg zouden starten, want onze voorrijder had het ’s middags nog druk en dan waren wij nog mooi op tijd terug. Tonnie en ik hadden afgesproken om samen naar Schijndel te rijden. Gerard, Ellen, Mari en Kees waren er al en waren we compleet. Omdat Gerard ons vooraf al aangemeld had, dachten we meteen te kunnen starten.

Maar daar dacht de organisatie echter anders over, want als we te vroeg starten zouden we te vroeg bij de pauzeplaats zijn. Toen kregen we van Gerard nog even de tijd om vlug een kopje koffie te drinken. Eenmaal gestart ging het richting Oost Brabant en Noord-Limburg. Op een gegeven moment stopte onze kopman om aan Kees te vragen of hij wel op de goede route zat, dit was echter wel zo. Wij waren allemaal van mening dat we blij moeten zijn dat Albert normaal de routes voor ons maakt.

uToen we richting Duitsland gingen begon het ergens op te lijken met de route. We moesten bij Lottum de Maas over. Daar vond Mari bijna z’n Waterloo. De afrit naar de pond was nogal stijl. Toen we moesten wachten vergat Mari z’n motor op de handrem te zetten. Bij het afstappen ging dat niet helemaal goed en ging z’n motor erbij liggen. Maar z’n valbeugels werkten goed en zo had hij weinig schade. Na een mooi stukje door Duitsland kwamen we bij Well weer de grens over. Daar was na een paar kilometer de pauzeplaats. De organisatie was daar al en de hamburgers lagen al op de bakplaat, dus onze timing was goed. Ze hadden hotdogs, hamburgers en verschillende soorten drank, dus we konden met een goed gevulde maag de rit vervolgen.

Na de pauze was het nog maar 70 kilometer, die we met z’n vijven uitgereden hebben. Kees hield het na de stop voor gezien en reed rechtstreeks naar huis. Na 235 kilometer kwamen we weer aan bij D’n Toel. Gerard en Ellen reden meteen naar huis. Ik denk dat hij bij de BBQ van de buurt ook het eerste wou zijn. Wij, Tonnie Mari en ik, hebben nog even na gebuurt bij Kevin en daarna mooi op tijd op huis aan.

Organisatie van MtC Joy Ride bedankt voor de jubileumrit en de goed verzorgde lunch.

Groet Jack