Reisverslagen, Jubileumrit 1 mei 2022 Joost


 

Nadat de rook van de piepende banden van de vertrekkende WTC van Gerwen was opgetrokken om 9uur bij D’n Toel zag ik dat er veel leden nat gelegen hadden vannacht, het was al aardig druk op het terras met motorrijders.

Kevin had alles weer netjes verzorgt en klaar staan dus maar meteen een bak koffie erin en wat ouwehoeren over van allesbehalve motors. We hadden een mooie opkomst op onze (open) Jubileum rit. Vooraf al 48 aanmeldingen en nog een aantal die toch nog tijd hadden gevonden in hun drukke agenda en toch meereden.

Totaal waren er 51 personen geweest s ’morgens om ook Kevin zijn koffie of thee te drinken. Het eerste deel van de route was zo’n 160km dus halfweg gestopt voor een bak koffie en een stuk(je) vlaai. Het terras waar we langs kwamen was al rijkelijk gevuld met MC Olland rijders dus wij ons daar ook maar bij aangesloten .. of dat wijs is, is altijd maar de vraag.. . Een aantal kilometer daarvoor waren we een grote witte vlek op het asfalt tegen gekomen, die sommige wel en sommige kennelijk NIET gezien hadden.. daar was iedereen erg druk mee op het terras. Die witte plas bleek een mengsel van allerlei kleuren verf geweest te zijn, veel van die kleuren kon je terugvinden op een aantal motoren. Spatborden, motorblokken, banden alles zat vol met spetters. (Bij degene dus die witte vlek dus niet gezien hadden, of die daar tekort achterreden..)

Na deze versnapering door met de rit en via vele mooie plaatsen en wegen richting het paleis van onze voorzitter waar we welkom waren voor de lunch. Ten eerste wil ik alle lof en dank uitspreken voor de bestuursdames van MC Olland! Bedankt voor de geweldige uitvoering en zorg voor deze lunch, normaal zijn we al nergens zonder jullie en nu zelfs met onze ritten ook al niet meer.. .

Tijdens de lunch meteen de nieuwe aanwas enthousiast maken voor deze mooie hobby, ze kunnen er maar op tijd mee bezig zijn zoals je kan zien. Nadien weer vertrokken voor het 2de deel van de rit wat ons de andere kant van Brabant liet zien. Het was een mooie rit, die eigenlijk zoals vertrouwd erg goed uitgezet was door Albert, je moet het maar willen doen. Weer terug aangekomen bij D’n Toel nog wat gedronken en gekletst over verf op de weg en alle adviezen die er rond gingen hoe je dit uit alle gaatjes en kiertjes op je kwetsbare maar o zo dierbare (en voor velen) plastic scheurijzer kan krijgen. Van Pur reiniger tot (was)benzine. Iedereen had er wel het beste idee voor we horen wel bij wie dit wel of niet gelukt is. Bedankt allemaal voor de goede opkomst en organisatie, op naar de 25 jr. Jubilieum feestavond a.s. zaterdag! Ik heb er zin in.

Groeten van de penningmister.