Reisverslagen, Jubileumrit 1 mei 2022 Erik


 

Zondag 1 mei de jubileumrit van het 25-jarig bestaan van de MC Olland.

Want eigenlijk was de rit al vorig jaar gepland, maar het Corona virus gooide roet in het jubileumjaar. De opkomst was zeer super, een 30 man van MC Olland, een paar uit Schendel en uit Liempde en nog een paar uit Rooi.

De groep van Gerard reed als eerste weg want die moesten op tijd terug zijn want die hadden middags nog feest, ook Albert hield het gas er goed op want bij Wim vd Velden moet je op tijd zijn. Zo kon Ad Vogels niet meerijden, die had een paar dagen ervoor zijn nagels van zijn tenen geknipt met de gazonmaaier. Ad daar hebben ze voetpedicure voor kost een paar centen maar dan hedde ok iets ervoor. Zo kom Jan Wemmenhove en Marcel v Gorkum niet mee, de een was op vakantie en de andere daags vtv te diep in het glaasje gekeken. Wij reden als 4de groep weg met 7 personen.

Onderweg veel gezien want wij zouden de 157 km wel rustig rijden. In Gemert hadden we dus niet goed gekeken naar de weg, we reden door de groene en rode verf. Er was een knmv-onk solo motorcross aan de gang dus de ogen waren gericht op de crossers en niet op de weg. Bij 80/85 km hadden we een Stop, de groep 1-2-3 zaten er al maar nog niemand had er al iets. Zo slim als ik ben ging ik naar binnen en bestelde 7 koffie met appelgebak. Vorige week had ik de eigenaar al gesproken dat er rond de 40-50 man zouden komen dus moest hij genoeg van alles in huis halen. En zo geschiede het ook we waren als 2de aan de beurt met koffie en gebak, later bedankte ik de eigenaar van harte en hij mij want de omzet was goed geweest.

Ondertussen hadden we diverse motor bekeken die ook onder de verf zaten. Na de inspectie en hoe gaan we de verf eraf halen gaat de rit verder richting Olland. In Olland aangekomen waar de dames van het bestuur al druk bezig waren met een broodje ei of hamburger en zelfs met kaas en ham. Zelfs Huub, de jongste lid van de club genoot van de broodjes. De koffie of fris het ging er allemaal goed erin, de gezelligheid en de sfeer was weer vanouds. Gerry, Hanneke, Nannie en Mare' van harte bedankt voor de geweldige broodjes, tot de volgende keer.

Op naar de 2de rit van rond de 80km. Op weg naar Best werd er het gas goed opgehouden. Komen we aan bij de stoplichten vlak bij de kazerne in Oirschot waar Gerard Maat en de gebroeders van Rooij stonden te wachten dachten wij. Alleen Gerard had zijn motor af laten slaan en kreeg hem niet meer aan de praat. Zo goed als wij zijn met de juiste monteur erbij, Frank keek ff de motor aan en warempel hij startte zette hem in zijn 1 en de weg kon weer vervolgd worden door Gerard. Later heeft hij ons hartelijk bedankt zoals vele motorrijders zouden doen. De rit liep verder gesmeerd en we waren na 1.5 uur weer terug in Olland.

Op het terras van de Toel werd nog wat nagezeverd en gedronken, Kevin nog bedankt voor de gratis consumptie. Tonnie en de rest van het bestuur bedankt voor jullie inzet het was grandioos. Jammer dat jij Tonnie de 2de rit niet meer hebt meegereden vanwege je been. En Albert bedankt voor de supermooie rit, jij kan dat als niemand anders. Als ik nog iemand ben vergeten te bedanken bij deze dan, mannen tot de volgende keer. Groetjes van de Kawa rijder.