Reisverslagen, Jubileumrit 1 mei 2022 Driek


 

Na wat geharrewar hier starten en daar lunchen, hier lunchen daar starten of toch niet. Zijn we toch maar om 9 uur bij d’n Toel samengekomen voor koffie en thee. Wat bijkletsen. Een verzoek van de voorzitter om iets te schrijven voor in het clubblad. Natuurlijk Tonny dat is toch op de jaarvergadering met algemene stemmen goedgekeurd.

Kijk het begin is al gemaakt het is allemaal niet zo moeilijk. Je moet even de tijd nemen. De bak koffie en de tas thee zijn op jassen aan de sleutel in de machine en gas erop. De route bestaat uit twee delen. Vertrek bij d’n Toel 1e deel 160 km lunch bij Tonny. Dan 2e deel 96 km volgens opgave Albert. Daar wij wat meer van de omgeving willen zien is ons 1e deel 112 km en het 2e 65km. Wat wel eens wil gebeuren dat wij van rechts komen en een andere groep van MC Olland van links of van voren.

Daar gaan we 6 motoren links de Schootsedijk op en weg zijn ze. Door wat links, recht, rechtdoor komen we uit in Boerdonk. Dan snel door naar Handel, De Rips Vredepeel en dan Merselo. Wat een drukte bij Café Den Tommie’s allemaal motoren die we in Olland gezien hebben. Dus stoppen we ook maar voor koffie en thee. Met wat rondvragen zijn er veel die nog nooit van Merselo hebben gehoord. Nou even wat uitleggen over Merselo van de “schaapcompagnie Merselo “ Het dorp aan de rand van de Peel heeft het hoogste punt van Noord-Limburg. De Weverslose Berg 38.6m een voormalig stuifduin. De eerste vermelding van Merselo tussen 923 en 926 gevonden in een akte van een boerderij “In villa Merselo”. Tot zover even wat geschiedenis Dorst gelest en rijden maar weer richting Deurne pas op flitser hoek Langstraat, Nachtegaalweg. Voorbij Deurne naar Bakel pas op flitser Bakelseweg. Dan naar Aarle-Rixtel, Lieshout, Breugel, Nijnsel, we komen in de buurt van de lunch.

Via Rooi, Olland en ja de Horst op en bij Familie Voets de plak op het ruikt al goed. En het smaakt ook lekker, goed gedaan dames, bedankt namens de groep. Even wat bijkletsen en daar gaan we weer, deel twee. Op naar d’n Boskant dan Best. Dan wordt het wat moeilijk voor de navigatie die niet geüpdatet is. We rijden via de nieuwe wegen naar de spottersweg langs de crossbaan. Richting Wintersel snel door naar Vessem dan naar Oosterbeeks. Verder via landgoed Baest naar Spoordonk.

Door allerlei binnenwegen Liempsdekske, Monnikenweg belanden we in Liempde. Daar verlaat ik de groep en wens ik ze via de claxon een behouden rit naar Olland.

Driek