Reisverslagen, De Ramptoeristen


Hoi Allemaal,

Zaterdag avond rond 20.00 uur (kom krek uit den teil), krijg ik een bericht van Jack, hedde morgen tijd om een stukske te toeren? En omdat ons Gerry toch moest babysitten, want die is daar veel beter in dan ik, kon ik zeggen: tijd zat. Is goed zei Jack, dan bel ik er nog een enkele of ze ook mee gaan maar niemand had tijd, dus zondagmorgen met 2 man bij ons aan de koffie.

We waren net van plan om aan te rijden, komt Herwin aangereden. Hij kwam recht van zijn werk en da konde wel zien, want hij zat nog helemaal onder het zweet, en die ging ook mee, dus vlug nog een bekske koffie en rijden maar. Niemand had een route dus dan maar richting de maas en kijken of onze motorlaarzen lang genoeg zijn.

Jack voorop want die weet overal de weg binnendoor. Olland, Zijtaart, de Mortel, Merselo, Wansum. Je mocht alleen over de doorgaande wegen maar we zagen links en rechts toch dat het water aan de achterdeur stond en allemaal zandzakken tegen de gevels en er stond een boerderij rondom in het water. De kortste weg ernaartoe was nog minstens 300 meter met de boot.

Weer een stuk verder even een bakske koffie met een soft ijsje op het terras. Daar zat ook een stel (man en vrouw denk ik). Hij had ook motorgereden. Herwin vertelde dat hij enkele keren een week in het buitenland gereden had met enkele mensen.

Maar hoe meer Herwin vertelde, hij had alle keren net iets verder en langer gereden. Dus ik vroeg, heet jij toevallig Jan ? Maar dat was niet, ik dacht meteen het is Jan Lieg! Maar we reden weer verder en zagen een pont liggen, maar daarvoor moest je ook nog wel eerst zo’n 300 meter voor zwemmen voordat je er was.

Toen weer richting huis en het ging kei-goed, want jack is nog nie inne keer verkeerd gereden. We waren toch weer een halve dag van huis geweest en veul gezien.

De ramptoeristen!