Reisverslagen, avondrit 14 juli 2017


Ikke van mijn werk thuis gekomme, en ik heur jullie al denken : hij wel , maar ook ik moet ooit werken. Mar vlug de honden gevoerd en uitgelaten en toen genoten van een geweldig diner wa ons Gerry vur men bereid had ( soep,erpel en pap ) en toen gauw die Honda van men uit de schuur getrokken..

Verrekt denk ik , tank leeg , mar hoe kan da? Ik rijd zowat nooit, maar alle keren is die tank leeg es ik da ding wil starten.Dus mar vlug naar Rooi (Meierijstad) tegenwoordig en tanken.

Ik kom bij de Dorpsherberg oan en doar stoan al enkele motorrijders te wachten en verschillende solliciteerde om un stukske te schrijven, mar ik zeg: deze keer doe ik dé zelf, anders kom ik deez joar nie mer oan de beurt, en gullie bent begin augustus wir oan de beurt. Ik mocht bij Gerard in de groep mee en Harry van Kasteren ( die he zonne skone Harley Davidson) ging ok mé ons mee.

Het ging kei-goed, een mooie rit, mar we zen ook nie anders gewend van onze Albert. Op een gegeven moment reden we door Diemen en Demen over die dijkjes. Gerard stopt en vraagt , waar vatte we ergens koffie, en daar komt Harry noar vurre gereden en zei : We zijn hier om te rijden en nie om koffie te drinken en een bietje dur rijden anders rij ik zelf wel vur op! Ja, Harry die he ook unne Harley woar dé ge alles mee kunt. Toeren, Racen en off de road rijden, en dé leste weet ik zeker want ik waar dur zelf bij toen hij in Duitsland dur die diepe loop hinne ging en on ut eind dur wir gewoon uit reed zonder ook mar een krasje op da skon machine! Dus

Gerard wir met een mooi tempo verder gereden en kwamen we noar un goei 120 km in Rooi oan. Gerard ging denk ik nog de Bestse weg opzoeken, mar ik zelf moest noodgedwongen afhaken want er moest nog een abraham gemaakt en gezet worden vur Erik de Bie. Dus wij bij Smetsers nog wa rond hout gehaalt en bij Top Gras nog wa matten en zie het resultaat (foto) . Hij leek zo goed op Eric dat sommige mensen die abraham aanspraken toen ze langs de Schootsedijk kwamen, mar er werd nie terug geproat en da is niks vur Erik om niks te zeggen.

Maar alle ouwehoerderij op een stokske : Erik ge had un geweldig skon fist en nog unne keer proficiat van deze kant uit.

Houdoe