Reisverslagen, avondrit 13 mei 2016


 

Op 13 mei stond de eerste avondrit gepland van het seizoen 2016.

Effe het weer een beetje in de gate gehouwe en ut zou droog blijve. Dus route in de garmin ingeladen en helm vast opgeladen voor de bleuthoot, motor gepoetst want ge wilt toch netjes vur den dag komen.

Op vrijdag kregen we nog mail van Albert dat Gerard de route had gereden en deze bestond uit duizend drempels dus Albert nog vlug een andere route gemaakt en doorgestuurd. Goed vrijdagavond pak aan motor uit de schuur en via de pomp naar de dorpsherberg. Daar aangekomen het bekende bakske koffie en gezever.(de gebroeders de Bie waren er ook)

Komen ook Gerard en Elle aangereden met haar nieuwe motor die moest even bewonderd worden, het werd hoog tijd voor een nieuwe zei Elle want die andere was al 5 jaar oud. Ondertussen komt ook ons nieuwste lid Arie ut de Stok aangereden stapt af wil zunne helm afzette tegelijkertijd valt zun nieuwe Kawa um (Arie heeft de laatste jaren trike gereden en daar moet ie nog aan wennen denk ik) dus motor overeind schade bekeken en Arie weer naar huis.

De groepjes werden gevormd en ik mocht met Albert Jeroen Pierre Joost en ik dus. Wij vertrokken als derde groep van de vier. Route ging richting Rooi en den Boskant dus denk ik krijgen we dalek den bestseweg maar helaas ging via sonsehei naar aquabest bij rendac nog effe een frisse neus gehaald. Zo via landsard naar Wintersel Knegsel Vessem toen we bijna in Eersel waren kreeg Joost nog een voetbal via zijn kuip op zijn helm, de bal zijn ze nog aan het zoeken. Joost onder het rijden de schade bekeken en dacht dat het wel meeviel, stukje verder toen we via Bladel naar Netersel reden kwamen we op een weg met keinderkupkses door die trillingen scheurde de ophanging van Joost zijn kuip alsnog maar niet zo erg dat we niet door konden rijden. Had onder tussen wel zin gekregen in koffie maar Albert nog niet dus reden we de route uit via Haghorst, Moergestel, Oirschot, Liempde naar de dorps.

Daar aangekomen viel het ons op dat we niet veel andere groepjes gezien hadden. Achteraf bleek dat Mari de laatste mail gemist had en dus een andere route had. Na weer we gezever(de gebroeders waren er ook weer) en een paar Radler weer naar huis. Was voor herhaling vatbaar.

Gr. Cees