Reisverslagen, zondag 4 april 2021


 

Meestal beginnen wij ( de Verkensgroep) Vrijdags al te appen als het zondags mooi weer wordt. De rit van 4 april was al verzet naar 11 april, maar toen was het weer ook al niet te best. Dus hebben we afgesproken de rit van 4 april op zondag 18 april te rijden.

Wij waren met 5 personen, zouden om 9.15 u bij Erik zijn, die had toe gezegd voor de koffie te zorgen. Zondag morgen appte Ad dat hij toch niet mee kon. Hij was zaterdagmiddag gaan crossen in Arcel op een motorcrossterrein en was onderuit gegaan, en had een schouderblessure. Ik zei nog, Ad je kunt in het vervolg beter op de harde weg blijven, en de goede kant boven houden. Maar dat geld voor ons allemaal.

Zoals afgesproken was ik zondags om kwart voor 9 bij Erik. Frank en Jan waren er ook al. Even koffie gedronken met koek. Erik mocht 1 dag in de week zondigen, en dat was toevallig die zondag. Toen tegen 10.00u Erik zijn helm opzette en jas aandeed, kon ik wel zien dat er enkele kilo s af waren ( goed bezig Erik).

De rit begon met mooi bochtenwerk. (Bestseweg, die Frank op zijn duimpje kent). Wij waren al snel in Best, en via Oirschot, Middelbeers, Westerhoven naar Luiksgestel, waar we een ander groepje van MC. Olland zagen staan buurten. Ik denk dat zij België niet in durfde te rijden. De rit ging namelijk een klein stukje door België, wat toen eigenlijk niet mocht vanwege corona. Wij zo eigenwijs als we zijn toch België in gereden. Na een paar kilometer begon ik hem al te knijpen, want ik zag in de verte een politieauto naderen. Toen ik die gepasseerd was ,heb ik maar wat gas bij gegeven.

Al snel waren we België weer uit. We hebben in Hoge Mierde bij een tankstation weer koffie genomen met een koek erbij, want Erik mocht zondigen. Daarna de weg weer vervolgd. Ergens dicht bij Best haakte Frank af, en in Olland heb ik Jan en Erik ook achtergelaten.

Daarna ben ik via Schijndel (structuurweg) richting Eerde Poort van Veghel, Doornhoek (circuit Veghel) naar huis gereden, waar de poort al open stond, want mijn Ria is altijd weer heel blij als ik er weer ben. Al met al weer een geslaagde mooie rit waarvoor dank Albert!!

Groetjes Mari v Weert.