Reisverslagen, zondag 25 augustus 2013


 

Zondag morgen, het weer zag er een beetje somber uit. Even kijken op buienradar. Op de buienradar was toch geen regen te bekennen en het zag ernaar uit dat waar de rit heen ging het weer zonniger werd.

We hadden een mail gekregen dat we om kwart over negen zouden verzamelen bij de Dorps. Bij de Dorps aangekomen was er alleen C. T. Samen met mij waren er dan twee. G.v G. had gebeld dat ie mee ging die zouden we op pikken als we er langs kwamen. Met z’n drieën naar Mariaheide. Daar waren we zo. Aangekomen een bak koffie gevat, zat daar ook M. v W. Dus vier van MCO. Van rooi waren ze maar met z’n tweeën ( Rooi kermis ) of dat ze met ons mee mochten. Natuurlijk zeiden we. We waren nu met een mooi groepje van 6 man.

De route kon begonnen worden. Na de start begon mijn navigatie wat vreemd te doen, het leek erop dat we aan het einde van de rit zaten. Even gestopt en de navigatie opnieuw opgestart en probleem was verholpen, we konden verder. De route ging overal binnendoor. Zaten mooie stukken bij en niet van die doorgaande wegen waar bij elke kruising een bult gemaakt is. Natuurlijk ontkom je hier niet aan in Nederland. Bij Bergen gingen we de Maas over met een pond. Bij de grens overgang net voor Weeze hebben we koffie genomen. Vatten we nou al koffie zei G. v G. we hebben nog maar 87 km gereden. De route is zo’n 230 km dus dit zou een mooie verdeling in afstand zijn als we samen ook nog een keer willen eten. De koffie was lekker en ze hadden goei gebak. Nu heb ik al veel plaatsnamen in mijn hooft zitten van Nederland, (dat kan natuurlijk ook wel met z’n hoofd) maar er zijn er vandaag een paar bijgekomen. Zijn jullie al eens in Vortum-Mullem, Groeningen en Aijen geweest? Wij nu wel. Na de koffie gingen we de grens over, zijn we even van die verkeersdrempels af. Het was echt genieten, nu geen tijd om te eten. Pas toen we de grens bij Wyler overstaken en er getankt moest worden begonnen we erover. Na Berg en Dal hebben we even voor Overasselt gegeten op de Lokhovenseweg (hebben we vaker gezeten vanuit routes van MCO). G. v G. protesteerde wel, het is nog maar 50 km dan zijn we thuis. Maar ik vond het wel gezellig als we samen even iets aten, we hebben per slot van rekening bijna de gehele dag samen gereden, en als we dan bijna aan het einde van de route waren kon ieder zijn weg naar huis nemen. Zo gezegd zo gedaan. Vlak bij Mariaheide namen we de A50 richting Rooi.

Het was een mooie rit en zal hem ook bewaren voor volgend jaar om hem eens met onze club te rijden, dan natuurlijk vanuit Olland.

Appie.