Reisverslagen, zondag 20 september 2020


Feestrit 20 september 2020,

Door de corona toestanden heeft het bestuur besloten om in plaats van een feestavond een feestrit met aangesloten een BBQ te organiseren. Gezien dat dit allemaal buiten kan gebeuren en een feestavond in november niet.

Vanaf 9 uur was je welkom bij de “Dorpsherberg”. Er was een route gemaakt van 181 km en een verlengde route van 247 km lang.

Het was prachtig weer, we konden het niet beter treffen. Gerard van Gils nodigde leden uit via de whatsapp app van mc Olland om met hem mee te rijden voor de lange route te starten om half tien. Dit moest hij twee maal doen omdat Ellen het te “bot” vond zoals hij dat de eerste keer in de app zette.

De opkomst was matig, wellicht dat leden al andere plannen hadden deze dag. Toch werden er met vier groepen gereden. Zelf zat ik in de groep van Gerard. Na de start ging het richting Oost-Brabant en Noord-Limburg. Gerard is van de 1 pauze route, en dat hield dus in dat we ongeveer zo’n 120 tot 130 km zouden rijden voor we de stop pauze kregen. We waren als laatste weg bij de “Dorps”. De route was niet vervelend rijden, na in het begin veel bekende wegen gehad te hebben, kwamen er toch wegen waar ikzelf nog nooit geweest was. Lekker rijden.

Andere groepen die eerder pauze namen reden we voorbij. Dus we zwaaide naar die groepen. Maar ook wij namen een pauze, en ja hoor 124 km op de teller. Vaak is het zo dat we na één bak koffie de route weer vervolgen, maar deze keer kregen we de tijd om twee bakjes koffie te nuttigen.

Na de hervatting van de route gingen we weer zachtjes richting Olland, het werd drukker op de weg het leek wel of iedereen nog eens lekker naar buiten wilde om te lopen/rennen, fietsen of zondag rijder te zijn…..

Ellen met de kleinste tank (benzine) moest in Eersel tanken, even een kleine pauze. We begonnen aan de laatste kilometers. Toen we de Dorpsherberg naderde rijden we meteen door naar huis. Even omkleden en opknappen want we werden om 16:00 uur verwacht bij de Dorps voor de BBQ.

De BBQ was een gezellig samen zijn en goed verzorgd door de Dorps.

Dank aan de organisatie…..

Albert