De Pen, Jan van Kronenburg

 

Mijn naam is Jan v Kronenburg, ( 58 jaar ) en ben sinds kort lid van MC Olland., Niet getrouwd, en voor de feestneuzen, ook geen plannen daaromtrent.. Voor zover ik weet heb ik ook geen kinderen,. Ik ben geboren in den Boskant, en woon sinds 1989 in de wijk Cathalijne.

Op aanraden en advies van een MC Olland lid medio januari een E_mailtje gestuurd naar Joep Claes met de volgende tekst. Ik rij zo ongeveer 20 jaar motor, het liefst met mooi weer en in goed gezelschap. Mij is verteld dat ik dan bij MC Olland moet zijn. Het antwoord was kort maar krachtig: KLOPT.

Mijn motor carrierre is eigenlijk op een vrijdagavond aan de bar begonnen, toen de barman aan mij vroeg of zijn motor niet iets voor mij was. Ik, zo groen als gras en blauw van de drank, wat is het voor iets.? Nou zei hij, dat is een intruder 700 cc uit 1985 met bokkenstuur veel chroom, spaakwielen en ga zo maar door Dat klonk interessanter dan dat gelul van mijn buurman, dus ik zei: Wat moet ie kosten. Na wat heen en weer gelul schijn ik dan is ie verkocht gezegd te hebben. Dus, op zaterdagochtend, nou ja tegen de middag de motor dan maar op wezen halen. Het nieuws verspreidde zich snel, en het aanbod om op zondag met de Eerdse motorclub een route mee te rijden sloeg ik niet af. Nol Pluk en Henk Kersten zeiden tegen mij, ik wist niet dat jij je motorrijbewijs had. Nou zei ik, heb ik ook niet, maar dit is mijn eerste les. Daar heb ik tot 2 jaar terug met veel plezier op gereden totdat ik een keer een proefrit op een recenter type motor maakte. Ik wist niet wat me overkwam, en vroeg me af waarom ik daar zolang mee had gewacht. Na wat heen en weer handje klappen , deze keer niet blauw, waren we het snel eens. Hieronder staat ie, hij trekt geen klinkers uit de weg, en dat mag trouwens ook niet. Hij staat maar zelden bij de pomp ( 1 op 30 ) dus het baasje kan zijn schaarse geld ergens anders aan uitgeven. Ik heb het nog niet over mijn hobby’s gehad, maar daar kunnen jullie je neem ik aan wel iets bij voorstellen. Zo niet, schroom dan niet om het even te vragen.

Groetjes Jan