De Pen, Harrie van Casteren

 

Hallo motorrijder(sters) van Mc Olland,

Dankbaar voor het feit dat ik eindelijk in aanmerking kom om iets over mezelf te vertellen na 57 jaar.

Eigenlijk ook wel weer jammer dat het een pen is in plaats van een potlood, hier valt niks uit te gummen dus het verhaal moet in 1 keer goed. Ik ga daar mijn uiterste best voor doen. Bewust heb ik tot het allerlaatste gewacht om Joep en Albert en beetje zenuwachtig te maken en jullie te voorzien van de laatst mogelijke informatie. Mijn volledige namen zijn Henricus Johannes Cornelis van Casteren, Henricus komt van mijn opa die uiteindelijk ergens in de 90 geworden is en van huis uit veehandelaar was en met een score van 14 kinderen de winnaar geworden is. Johannes moet van mijn vader afkomstig zijn die de oudste van die 14 kinderen is en op dit moment met zijn 86 jaar nog in Olland woont en als fulltime mantelzorger voor mijn moeder zorgt die ook 86 is. Cornelis komt van mijn andere opa die uit Oirschot kwam en 10 kinderen grootgebracht heeft, de goede man heb ik nooit gekend omdat mijn moeder de jongste vh spul was.

Zo, effe een blik bier en iets over mezelf vertellen. Ik ben geboren op de Bobbenagelseweg, hetgeen de grens is tussen Olland en Sint Oedenrode en wel aan de kant van Olland dus mag ik met trots zeggen dat ik een Ollander ben .Mijn ouders vonden het beter als ik in Rooi naar school ging omdat het onderwijs daar toch beter was in die tijd en degene die mij goed kennen kunnen dit beamen. De kleuterschool heb ik nog gedeeltelijk bij de nonnen ervaren en dat waren geen zusters van liefde, 1 voorval waarbij ik me voorbij al die Rooise straatjong wurmde met mijn kleine fietsje om rap thuis te zijn herinner ik me nog wel. Het werd in de kiem gesmoord door een non en dat moest je vroeger niet doen bij me, ik vatte snel vlam. Ons mam is toen op school de panty af wezen rekenen die ik kapot geschopt had. Ik ben daarna naar de oude jongensschool gegaan waar mijn oudste broer ook al zat, altijd makkelijk. Deze school is overgegaan in de Odaschool waar ik de 6 jaren vol gemaakt heb, 1 van de leraren begon toen net zijn glansrijke carrière bij ons als model leerlingen. Veel later toen meneer v Pelt zijn 25 jarig jubileum vierde en ik hem feliciteerde (ik bracht die dag 1 van mijn kinderen naar school) kende hij mij nog met voor en achternaam en dan heb je als leerling toch indruk gemaakt.

Vroeger ging een leerling die zo begaafd was als ik naar de MAVO en studeerde daarna cum Laude af met een pretpakket waar je verder geen ruk mee kunt, de decaan heeft nog veel moeite gedaan om me op de MTS te krijgen maar dat is gelukkig niet gelukt. Ik ben toen naar Philips bedrijfsschool gegaan en heb daar een vak geleerd. Na een jaar Philips machine fabriek ben ik bij DAF special products begonnen waar ik mijn eerste 12 ½ jubileum gehaald heb. In die periode ben ik gaan motor rijden, ik kocht de oude motor van Jimmy vd Oldtimer (bekende kroeg uit Rooi toen sex nog vies was en het water schoon) een Honda 500 die al special paint had en gietwielen uit Engeland geïmporteerd. Er zat een expansie uitlaat op die den dikke Jan Hastenberg gemaakt had (Jan was de monteur van Rien v Kasteren die 250 en 350 cc reed bij de NMB).

Geweldige motor, ons moeder kon me in Best op het kruispunt al horen aankomen (onze familie staat bekend om de beperkte afmetingen oor en toch een geweldig gehoor hebben). Nadat ik voor de tweede keer de derde versnelling de nokken eraf getrapt had werd het tijd voor een inruil actie en Voss in Oss werd de gelukkige, na een dagje onderhandelen had ik een nieuwe Kawasaki SR 650cc gekocht.

Met die motor hebben we veel nationale en internationale motorraces bezocht ook toen we al getrouwd waren. Ik hoor het al fluisteren, hoe komt hij aan een meid maar dat was eigenlijk redelijk eenvoudig. Mijn zusje vree met een jongen uit Haaren en toen ik haar een keertje met de motor daar afgezet had, zag ik “onze Willem” zitten. Tegen mijn huidige zwager gezegd dat hij haar een keertje mee moest brengen en na een zwakke start (was naar andere kroeg gegaan toen ze opmerkingen maakte over mijn drink gedrag) ben ik toch al weer 32 jaar getrouwd.

In het begin van mijne trouw werd het motorrijden veel minder en nam ik alleen de motor als ik me verslapen had en dat was wachten tot het een keertje mis zou gaan dus heb ik hem toen verkocht. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na 15 jaar had ik een oude Harley gekocht waar ik op afgestudeerd ben als volleerd monteur, ik heb het blok volledig gereviseerd nadat ik een drijfstang vh big end af gereden had. Met dat oude ding ben ik best ver gegaan en het is een heel apart gevoel als je boven op een gletsjer staat met 1 de ene tas een jerrycan met 5L benzine en in de andere tas gereedschap en onderdelen.. Tegenwoordig rijd ik een ander type Harley en omdat ik ook nog een stukje moet schrijven over ons clubweekend kom ik daar later op terug. Naast MC Olland ben ik ook al een jaartje of 12 lid van HDC Gerwin, een Harley clubje uit Gerwen waar ik het ook reuze naar mijn zin heb maar net weer iets anders is als MC Olland. Ik hoop dat jullie nu een beetje snappen waarom ik zo serieus in het leven sta en dat we nog veel km samen kunnen rijden, en vooral we nog veel club weekends mogen beleven. Ik zou het geweldig vinden als Erik de pen van me over zou nemen, ik ken zijn achternaam niet maar het was hij die meteen aan de voorzitter vroeg of hij een stukje mocht schrijven over de rit van afgelopen zondag.

Groet, Harrie